Retas kurtinio stebėjimas Jeloustoune buvo užfiksuotas vaizdo įraše

Retas kurtinio stebėjimas Jeloustoune buvo užfiksuotas vaizdo įraše

Megan Marples, CNN

Turistas Jeloustouno nacionaliniame parke šią savaitę vaizdo įraše užfiksavo kurtinį – įspūdingas žygdarbis, įvertinus 2006–2009 metais parke atliktą tyrimą. dokumentuoti tik septyni iš jų.

Parko lankytojas Carlas Kempas kovo 5 d. leidosi į kelionę po pirmąjį pasaulyje nacionalinį parką, kai viduryje kelio pastebėjo kurtinį.

Plaukuotas gyvūnas šuoliavo pirmyn ir atgal sniege, kol Kempas ir jo dukra Maya žiūrėjo.

Kelionių vadovas MacNeil Lyons iš Yellowstone Insight turų susidūrė su nepagaunamu gyvūnu, kuris buvo rastas šiaurės rytiniame parko kampe tarp Lamaro slėnio ir Kuko miesto.

Jis daugiau nei du dešimtmečius dirba įvairius darbus Jeloustoune ir pirmą kartą mato kurtinį iš arti. parko viduje.

„Neįtikėtina, kad ši būtybė buvo tiesiai priešais mus“, – sakė jis.

Wolverine, o ne vilkas

Priešingai nei pavadinimas, kurtinys nėra glaudžiai susijęs su vilkais. Pasak JAV vidaus reikalų departamento, tai veikiau yra žeberklų šeimos dalis, kuriai taip pat priklauso barsukai, šeškai ir ūdros.

Nepaisant to, kad vilkai nėra giminingi, vilkai turi su jais meilės ir neapykantos ryšį. Wolverines kartais suėda vilkų paliktas gyvūnų skerdenas, sakė Rebecca Watters, „The Wolverine Foundation“ vykdomoji direktorė.

Tačiau vilkai nedvejodami nužudys žinduolius, kai su jais tiesiogiai konfliktuoja, pridūrė ji.

Wottersas sakė, kad kurtiniai renkasi šaltesnį klimatą, kai rugpjūčio mėnesį temperatūra nesiekia 70 laipsnių pagal Farenheitą (21 laipsnis Celsijaus).

Taigi, kas yra kurtiniai?

Anot Watterso, kurtiniai sveria nuo 15 iki 40 svarų (6,8–18,1 kilogramo) ir savo namus kuria Uoliniuose kalnuose, Aliaskoje, Mongolijos kalnuose ir kai kuriose Rusijos bei Kanados dalyse.

Šios rūšies mokslinis pavadinimas yra Gulo gulo, reiškiantis „apsirijimas“, ir dėl geros priežasties. Anot jos, kurtiniai ryja, kai yra maisto, o skerdenų gabalėlius kaupia giliose duobėse.

Jie daugiausia valgo peles, voveres, kiaules ir karibus, sakė Kanados Kalgario universiteto doktorantė Mirjam Barrueto.

Wottersas sakė, kad kurtiniai taip pat turi puikų uoslę ir gali užuosti skerdeną, palaidotą po kelių pėdų sniegu.

„Jei kalnų ožką ar avį užklumpa lavina, kurtinys gali išuostyti skerdieną ir nukasti iki jos“, – aiškino ji.

Kurtiniai – retenybė visur

Wolverines ne tik reta Jeloustoune. Nepagaunamų būtybių populiacija visame pasaulyje yra nedidelė, iš dalies todėl, kad jos yra teritorinės, sakė Wattersas.

Suaugęs patinas turi iki 500 kvadratinių mylių (1 295 kvadratinių kilometrų) teritoriją, o suaugusi patelė gali klaidžioti po 300 kvadratinių mylių (777 kvadratinius kilometrus), o tai nepalieka daug vietos kurtiniams, aiškino ji.

Be to, patelės atsiveda nuo 3 metų ir kas antrus metus pagamina maždaug po du rinkinius, sakė Watters. Ji sakė, kad kurtiniai gyvena iki 15 metų, o maždaug pusė rinkinių miršta nesulaukę pilnametystės, o tai yra dar vienas veiksnys, lemiantis mažą jų populiaciją.

„14 metų dirbu Wolverine tyrime, įskaitant tas Mongolijos dalis, kur Wolverine populiacija yra gana tanki, ir gamtoje mačiau tik vieną“, – sakė Wattlesas.

Jeloustouno nacionalinis parkas pataria lankytojams laikytis saugaus atstumo apžiūrint laukinę gamtą.

CNN laidas
© & © 2022 m. „Cable News Network, Inc.“, „WarnerMedia“ įmonė. Visos teisės saugomos.

Leave a Comment

Your email address will not be published.