Nykstantys juodakojai šeškai, pristatyti Standing Rock

Nykstantys juodakojai šeškai, pristatyti Standing Rock |  žinios

Dviejų laukinės gamtos valdymo agentūrų darbas leido paleisti 28 nykstančius juodakojaus šeškus Pietų Dakotoje, esančioje Standing Rock Sioux rezervate.

„Standing Rock Sioux Tribe“ žaidimų ir žuvų departamento ir JAV žuvų ir laukinės gamtos tarnybos pastangos yra dvejopos: išlaikyti juoduodegių prerijų šunų kontrolę rezervato teritorijoje, kuri daugiausia naudojama ganymui, ir išgelbėti nuo išnykimo. juodakojis šeškas, kuris laikomas labiausiai nykstančiu žinduoliu JAV

Jie yra gelsvos spalvos ir sveria nuo 1,5 iki 2 svarų. Kakta, snukis ir gerklė balti, pėdos juodos. Jie turi juodą kaukę aplink akis, kuri yra gerai matoma jauniems šeškams.

Šeškai buvo paleisti spalio mėn. 20 prerijų šunų miesteliuose tarp McIntosh ir Bullhead, sakė Michaelas Gutzmeris, Nebraskos bendrovės „New Century Environmental“, teikiančios biologines paslaugas genčiai, ekologas. 16 patinų ir 12 patelių tą rytą paliko Nacionalinį juodakojų šeškų apsaugos centrą Kolorado valstijoje.

Žmonės taip pat skaito…

Prerijų šunys sudaro 90% juodakojų šeškų dietos. Šeškai gyvena prerijų šunų urvuose ir kiekvienas suėda po prerijų šunį maždaug kas tris dienas, sakė projekto „Standing Rock“ biologas ir Michaelo Gutzmerio sūnus Sethas Gutzmeris. Pasak Fish and Wildlife, buveinių praradimas, grobio mažėjimas ir tokios ligos kaip maras sumažino juodakojų šeškų skaičių. Išliko apie 2% jų pradinės buveinės – apie 100 milijonų akrų. 1987 m. šeškai laukinėje gamtoje buvo laikomi išnykusiais, tačiau visoje Šiaurės Amerikoje šeškai juos sugrąžino.

Stovinčios uolos pastangų šaknys siekia 2012 m., kai rezervate į pietus nuo Didžiosios upės netoli Mobridge buvo rastas šeškas. Per mėnesį įmonė ir genties pareigūnai susidūrė su trimis.

„Tai sulaukė daug žmonių dėmesio“, – sakė aplinkos mokslų ir pelkių ekologijos daktaro laipsnį turintis Michaelas Gutzmeris.

Pasak jo, prerijų šunų miesteliai yra „ideali vieta“ šeškams. Pastaruoju metu šeškai buvo apgyvendinti penkiose trijų prerijų šunų miestelių vietose. Jie išdėstyti taip, kad vienas šeškas galėtų užauginti apie 50 arų plotą. Kiekvienas yra implantuotas su identifikavimo lustu.

„Jei kas nors bus sučiuptas arba partrenktas, galime dokumentuoti, kad tai buvo iš šio laido“, – sakė Gutzmeris.

Pasak „Standing Rock Game“ ir „Fish“ direktoriaus Jeffo Kelly, rezervate yra mažų šeškų kišenių. Jo įgula ir „Fish and Wildlife“ juos visus sudarė žemėlapyje ir surado tinkamą vietą pristatymui.

„Mes nesistengiame išgelbėti prerijų šunų“, – sakė Kelly. „Pridedame dar vieną įrankį jiems valdyti.

Žinomos šeškų populiacijos egzistuoja tik dėl pakartotinio introdukcijos pastangų, o „Standing Rock“ kišenės galėjo išsklaidyti nuo introdukacijų Cheyenne upės rezervate į pietus nuo Standing Rock, sakė Michaelas Gutzmeris. Populiacijos yra mažos, suskaidytos ir intensyviai valdomos, ir tik kelios iš jų išaugina laukinius suaugusius gyvūnus, teigia „New Century“.

Šeškai poruojasi kovo ir balandžio mėnesiais ir vidutiniškai atsiveda tris ar keturis rinkinius gegužę arba birželį. Gali praeiti treji ar penkeri metai, kol pastebimai padidės Standing Rock populiacija. Remdamasis atsitiktiniais pastebėjimais ir žūtimis keliuose, Michaelas Gutzmeris apskaičiavo, kad naujai paleisti šeškai sudaro maždaug nuo trečdalio iki pusės Stovinčios uolos populiacijos.

Žuvų ir laukinės gamtos tarnyba bei genčių žaidimas ir žuvys atliks tolesnį stebėjimą naudodamos jauko kameras, atliks naktinius tyrimus ir galbūt privilios šeškus į kamerų diapazoną, mėgdžiodamas nelaimės ištikto prerijų šuns garsą. Šeškai yra atsiskyrėliški, vieniši ir dažniausiai būna naktiniai. Žiemą jie tikrai nemiega, bet giliai užmigs ir, kai prireiks maisto, išdrįsta išeiti, sakė Gutzmeris.

Šauti ar gaudyti šešką yra neteisėta. Dėl to gali būti taikomi federaliniai mokesčiai. Visi, pastebėję rezervate šešką, prašomi pranešti genties žaidimų ir žuvų biurui 701-854-7236.

„Pastebėjimai visada yra labai vertinga informacija“, – sakė Gutzmeris.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published.