Nacionalinė šeško diena – balandžio 2 d

Nacionalinė šeško diena – balandžio 2 d

Balandžio 2 d. Hobas ir Džilė su savo mažaisiais Kitais pakilo į kalną švęsti Nacionalinės šeškų dienos, nes tai rimtas reikalas. Šeškų patinai vadinami Hobs, o šeškų patelės – Džilais. Jų palikuonys vadinami Kitais. Visa šeima vadinama verslu. Šie mėsėdžiai priklauso midijų šeimai, įskaitant ūdras, barsukus, žebenkštis, kiaunes, audines ir kurtinius.

Žmonės prijaukino šiuos gudrius medžiotojus daugiau nei prieš 2000 metų, ypač dėl jų medžioklės sugebėjimų. Žemės savininkai jas naudojo norėdami „išnaikinti“ ir sunaikinti kenkėjus, kurie kitu atveju išaugtų nekontroliuojami. Dėl jų gudrumo ir gudrumo šeškai tapo vertingu įrankiu daugeliui. Nekyla abejonių, ar šeškas yra mėsėdis, kai pažiūri į jų aštrius dantis.

Šiaurės Amerikoje juodakojis šeškas yra vienas iš labiausiai nykstančių Šiaurės Amerikos žinduolių. Kadaise buvo manoma, kad jie buvo visiškai sunaikinti, 1981 m. rančininkas savo rančoje Vajominge atrado nedidelę populiaciją. Nuo tada gamtosaugininkai, veisimo programos ir žemės savininkų pastangos sugrąžina populiaciją nuo išnykimo ribos. Šiandien gyventojų skaičius svyruoja apie 500 šeškų, gyvų laukinėje gamtoje, įgyvendinant daugiau veisimo programų, ruošiamų į laukinę gamtą vėl įleisti daugiau šeškų.

Žmonės taip pat prijaukino kai kurias šių nepaprastai smalsių būtybių veisles kaip augintinius. Nors jų įgūdžiai laukinėje gamtoje gali būti laikomi meistriškais, kaip augintiniai, jie yra išdykę saujelė, jei nėra tinkamai dresuojami. Kadangi jie yra labai protingi, jie išmoksta daryti įvairius triukus ir naudotis kraiko dėžute. Būdami socialūs gyvūnai, jiems reikia dėmesio ir, pageidautina, šeško kompaniono. Atkreipkite dėmesį – šeškai turi kvapiųjų liaukų ir skleidžia muskusinį, dažnai įžeidžiantį kvapą.

Ištisus dešimtmečius šeškų mylėtojai minėjo Nacionalinę šeškų dieną. Tačiau pripažinimas sulaukė tik 2014 m., kai Carol Roche iš Niujorko ir Amerikos šeškų asociacija padarė tai įmanoma. Tuo metu Chase’o Renginių kalendorius formaliai pripažino tai.

K. Kiek sveria šeškas?
A. Suaugęs šeškas gali sverti iki penkių kilogramų. Šeškų patelė sveria iki trijų kilogramų.

K. Ar laukiniai šeškai ir prijaukinti šeškai valgo tuos pačius dalykus?
A. Tiek laukiniai, tiek prijaukinti valgo tuos pačius dalykus – mėsą. Laukinėje gamtoje jie dažniausiai minta smulkiais gyvūnais, tokiais kaip pelės, skroblai, gyvatės ir paukščiai. Ir jie valgo dažnai, nes jų metabolizmas toks didelis. Tai reiškia, kad kiekvienas, nusprendęs priimti prijaukintą šešką į savo namus, turėtų būti pasirengęs maitinti juos daug mėsos ir dažnai.

Leave a Comment

Your email address will not be published.